Skip to content Skip to footer

Belangrijk om te weten

 • Jouw gezondheid is onze prioriteit. We houden ten alle tijden rekening met de nodige gezondheidsmaatregelen.
 • Tijdens de wandeling zijn mondmaskers verplicht voor iedereen boven de 12 jaar. Gelieve je eigen mondmasker mee te nemen.
 • Kom op tijd! Kijk goed naar het uur dat op je ticket staat en zorg dat je op dit uur zeker aanwezig bent. Ieder kwartier laten we 2 bubbels naar binnen. 
 • Jouw bubbel mag uit max. 8 personen bestaan. Kinderen tot en met 4 jaar worden hier niet bijgeteld. Als je tickets boekt voor een groep groter dan 8 personen, worden jullie aan de inkom gesplitst.

 • Indien je tickets bestelt voor minder dan 6 personen, kan het zijn dat een ander groepje bij jouw bubbel aansluit. De zalen zijn ruim genoeg om afstand te kunnen bewaren.
 • De tour is niet toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen omdat we trappen tegenkomen en geen gebruik kunnen maken van een lift.
 • Tickets worden pas gescand vlak voor je aan de tour begint. Breng je tickets uitgeprint of duidelijk zichtbaar op je smartphone/tablet mee.
 • Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. Zorg dat je kind in het bezit is van een Kids-ID of een ander document dat de leeftijd kan aantonen. Onze stewards zullen dit controleren aan de ingang.
 • De tour duurt ongeveer 60 minuten.
 • Comfortabel schoeisel en kledij aangepast aan de weersomstandigheden zijn een aanrader.
 • Eten, drinken, roken, fotograferen en filmen wordt niet toegestaan in de kastelen.

Locaties & Parkeermogelijkheden

Parkeren op de kasteeldomeinen is niet toegestaan

 • Westerlo

Parkeren: de Merodedreef

Ingang via: de Merodedreef 2, 2260 Westerlo

Hou er rekening mee dat je vanaf de parking tot aan de inkom minstens 10 minuten moet wandelen.

 • Sint-Truiden

Parkeren: Oprijlaan van het kasteel

Ingang via: Park 1, 3803 Duras

Hou er rekening mee dat je vanaf de parking tot aan de inkom minstens 5 minuten moet wandelen.

 • Aartselaar

Parkeren: Er is voldoende parkeerruimte in de omliggende straten van het kasteel

Cleydaellaan 36, 2630 Aartselaar

Hou er rekening mee dat je vanaf de parking tot aan de inkom minstens 5 minuten moet wandelen.

 • Laarne

Parkeren: Eekhoekstraat en andere omliggende straten

Ingang via: Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne

Begeef je zeker 10 minuten op voorhand naar het kasteel.

 • Vlamertinge

Parkeren:

– bij voorkeur op openbare parking bij Westhoek Turncentrum, Kasteelweg tussen n° 41 en 43 (maar niet op zondag 9 december tot 18u)

– Jan Decerfstraat, buitenkant van de straat langs kerkhof

– Kerkplein langs en achter de kerk

Ingang via: Hospitaalstraat 28, 8908 Vlamertinge

Hou er rekening mee dat je vanaf de parking tot aan de inkom minstens 10 minuten moet wandelen.

 • Wijnendale

Parkeren: het Fonteinpad

Ingang via: Oostendestraat 390, 8820 Torhout

Hou er rekening mee dat je vanaf de parking tot aan de inkom minstens 5 minuten moet wandelen.

Veelgestelde vragen

Wij vragen aan iedereen boven de 12 jaar om verplicht een mondmasker te dragen tijdens de voorstellingen. Gelieve hiervoor je eigen mondmasker mee te nemen. Verder zien wij als organisatie erop toe dat alle vereiste veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.

Alle tickets worden aan de inkom gescand, dus gelieve ze zelf meenemen. Dat mag zowel uitgeprint als digitaal (smartphone, tablet,…). Mocht je alsnog je tickets vergeten zijn: geen zorgen! Onze stewards kunnen jouw bestelling altijd opzoeken in het scansysteem.

Per kwartier beginnen er max. 19 personen (16 personen boven de 4 jaar en 3 kinderen jonger dan 4 jaar) aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier, laten we druppelsgewijs onze toeschouwers het kasteel betreden, ieder in zijn eigen bubbel of kleine groep (waarbinnen de sociale afstand gerespecteerd kan worden). 

Het uur van aanvang vind je altijd terug op je ticket. Wij raden sterk aan om ervoor te zorgen dat je min. 10 minuten voor dit uur aanwezig bent. Je kan je ticket laten scannen een kwartier voor aanvang. Stel: je hebt een ticket voor de voorstelling van 18u00, dan kan je vanaf  17u45 jouw ticket laten scannen door onze stewards.

Omdat de tours elkaar snel opvolgen vragen wij met nadruk om op tijd te komen. Mocht het toch voorvallen dat je te laat bent, proberen we altijd naar een oplossing te zoeken door je bij een andere groep te laten aansluiten. Let wel: dit kan enkel als een andere voorstelling nog voldoende plaatsen heeft. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij onmogelijk de maximumcapaciteit overschrijden.

Kinderen vanaf 5 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een standaardticket (14,95 euro). Kids van 4 jaar en jonger mogen op vertoon van hun (gratis) kinderticket en Kids-ID gratis naar binnen.