Skip to content Skip to footer

Aartselaar - Antwerpen

Zin om mee te doen?​

Sprookjesachtig waterslot van Cleydael voor het eerst in de ban van Kerstmagie

Historalia verrijkt met veel trots het aantal Kerstmagie-locaties met het Kasteel van Cleydael. De 14de-eeuwse waterburcht is bevindt zich in Aartselaar en is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende historische gebouwen van Vlaanderen.

Het Geheim van de Torenkamer

De prins en de prinses van het kasteel hebben een speciale verrassing voorbereid voor de Kerstman. Tijdens de kerstperiode komt hij namelijk altijd in het kasteel wonen. Dan zitten de prins en prinses altijd in het zonnige Spanje. Samen met alle elfjes organiseren ze een groot feest met alles erop en eraan! Onderweg naar de Kerstman kom je misschien wel enkele vreemde figuren tegen, maar volg hen zeker niet naar de torenkamer! Daar gebeuren allerlei rare dingen… 

AARTSELAAR

Kasteel van Cleydael

De waterburcht van Cleydael was in 1300 al bekend en in het bezit van de familie Sanders. Nadien volgden heel wat andere eigenaars, zoals de Spaanse familie Del Rio. De oudste delen dateren van circa 1350, nadien werden verschillende torens bijgebouwd met ieder hun eigen architectuur en naam: Vossentoren, Uilentoren, Kapeltoren en de Kattentoren.

Het kasteel zelf is helemaal omgeven door water dat komt van de Struisbeek. Tot in de 16de eeuw kon men vanaf de Schelde deze beek helemaal opvaren. Op het domein zelf werd een golfclub ingericht. Momenteel is het kasteel privébezit en wordt het niet opengesteld voor publiek. Kerstmagie is dus een unieke kans om het kasteel ook vanbinnen te bewonderen.