Skip to content Skip to footer

Laarne - Oost-Vlaanderen

Het Slot van Laarne, een tweede thuishaven voor Kerstmagie

Nadat Kerstmagie de harten veroverde in Westerlo stelde het Slot van Laarne de poorten open voor de theaterwandeling. Sinds 2017 kan jong en oud ook in de provincie Oost-Vlaanderen jaarlijks genieten van een feeërieke tocht doorheen het slot.
« Tijdens de koudste dagen van het jaar zorgt Kerstmagie voor gezellige warmte in het kasteel. Wij kijken elk jaar opnieuw uit naar de komst van het event: het schitterende spektakel maakt het kasteel nog mooier.»

Véronique Lambert
(kasteeldirectrice)

LAARNE

Slot van Laarne

Meer dan 700 jaar geleden werd in Laarne de eerste steen van een middeleeuwse burcht gelegd. De spitse ronde torens en imposante vierkante donjon stammen nog uit die tijd.

In de loop der eeuwen werd er flink verbouwd en in de 17de eeuw groeide het slot uit tot een aantrekkelijke adellijke zomerresidentie of ‘maison de plaisance’. Vandaag ademt het nog steeds de grandeur van die tijd. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde zilvercollectie van Claude Dallemagne zorgen voor een onvergetelijk bezoek.

Het kasteel is open voor bezoek, zowel individueel als in groep. Je kan er ook terecht voor vergaderingen, ceremonies, recepties, teambuildings, fotoshoots, enz.