Skip to content Skip to footer

Sint-Truiden - Limburg

De elegante zalen van Duras: een ideaal decor voor Kerstmagie

In het lijstje van onze Kerstmagie-locaties mag de provincie Limburg natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn erg gelukkig om ons spektakel op een toplocatie zoals het Kasteel van Duras te kunnen organiseren. Reeds voor een vierde keer zal het kasteel en haar zalen extra opleven in een gezellige sfeer tijdens Kerstmagie.

Ontdek de ultieme winterervaring met ons combiticket in Sint-Truiden! Betreed de betoverende wereld van Kerstmagie en geniet daarna van een onvergetelijk schaatsavontuur. Twee unieke belevenissen, één ticket – maak je winter extra bijzonder!

SINTTRUIDEN

Kasteel van Duras

Het prachtige kasteel van Duras is in zuivere classicistische bouwstijl ontworpen en het volledige domein van 100 ha bossen en weilanden is in het bezit van de familie de Liedekerke. Oorspronkelijk stond er op deze plaats een oude waterburcht van de graven van Duras dat werd gebouwd in 1102. Het huidige kasteel werd gebouwd tussen 1787 en 1789.

In 1902 werd het kasteel vrijwel volledig verwoest door een brand, maar het werd onmiddellijk heropgebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel uitzonderlijk niet door de Duitse troepenmacht in beslag genomen. Aan het einde van de oorlog, in het jaar 1945, werd het kasteel met opzet door een Duitse raket geraakt. Vele vertrekken waren hierdoor sterk beschadigd. Tussen 1960 en 1962 werd het kasteel volledig gerestaureerd.

 

Dit jaar kan Kerstmagie genieten van de steun van de stad Sint-Truiden. We zijn enorm fier en dankbaar voor deze samenwerking, zoals schepen Hilde Vautmans benadrukt: “Het gemeentebestuur is vereerd om een spektakel als Kerstmagie al voor de 5de keer te mogen verwelkomen in dé mooiste kerststad van Haspengouw!”