Skip to content Skip to footer

Vlamertinge - West-Vlaanderen

Zin om mee te doen?​

Kerstmagie betovert de Westhoek in het Kasteel du Parc in Vlamertinge

Historalia is erg gelukkig om voor het derde jaar op rij een bijzondere locatie zoals het Kasteel du Parc aan het Kerstmagie-lijstje te mogen toevoegen. Omgeven door een prachtig natuurdomein is onze eerste locatie in de provincie West-Vlaanderen is een uitstap naar de historische westhoek meer dan waard.

Het Mysterie van de Groene Kerstman

Er gebeuren rare dingen in het Kasteel du Parc! De lakeien zijn druk in de weer, de kok roert hevig in zijn pannen, maar toch is er iets niet pluis… Wie heeft van de taart geproefd, van wie is dat groen aperitiefje en waar is de Kerstman gebleven? Onthul samen met de elfjes het mysterie van de groene Kerstman tijdens een spannende theaterwandeling doorheen het kasteel dat omgetoverd is tot een prachtig kerstpaleis.

« Dankzij de ongelofelijke inzet van 200 mensen tussen 8 en 80 jaar wordt het kasteel echt sprookjesachtig en ervaren duizenden toeschouwers een fantastische belevenis.»

Frédéric du Parc
Kasteelheer

Kasteel du Parc in Vlamertinge

Het imposante Kasteel du Parc in Vlamertinge werd gebouwd in 1857-1858 in opdracht van burggraaf Pierre-Gustave du Parc. Over het algemeen is het kasteel symmetrisch en in een neoclassicistische stijl opgebouwd.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel afwisselend bezet door verschillende legers, waardoor park en kasteel het
mikpunt werden van beschietingen. In 1920 werden herstellingswerken uitgevoerd aan gevels en bedakingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood het kasteel 4 jaar lang onderkomen aan Duitse soldaten. Vandaag wordt het kasteel beheerd door graaf Frédéric du Parc.