Skip to content Skip to footer

Wijnendale - West-Vlaanderen

Een majestueus waterslot schittert opnieuw met de komst van Kerstmagie

Verscholen in een prachtig natuurgebied in Torhout ligt het indrukwekkende kasteel van Wynendaele. De locatie was in 2019 voor het eerst deel van de Kerstmagie-familie en met veel plezier zetten we ons magische reis er ook dit jaar voort!
WIJNENDALE

Kasteel van Wijnendale

Op luttele kilometers van de Torhoutse binnenstad vind je de historische waterburcht, het kasteel van Wijnendale, een uitstekend vertrekpunt voor een verkenning van de ruimere, bosrijke omgeving van het kasteel. Het gebouw is omgeven door maar liefst 180 ha aan natuurgebied.

Het was hier dat Maria van Bourgondië en haar paard galoppeerden, dat Keizer Karel de tijd doodde telkens zijn schip richting Spanje in Vlissingen op zich liet wachten en dat Leopold III de Koningskwestie inleidde. Ondanks al die vaderlandse geschiedenis blijft dit goed geconserveerde waterslot bovenal de thuis van de familie de Wynendaele. Het kasteel is doorheen het jaar te bezoeken als museum. Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van het kasteelij

KERSTMAGIE IS TERUG MET EEN NIEUW VERHAAL!

Dit jaar is Kerstmagie terug met een nieuw verhaal en live acteurs!

Kies snel uw kasteel waar jong en oud kunnen genieten van deze nieuwe en spectaculaire ervaring!