Skip to content Skip to footer

Wijnendale - West-Vlaanderen

Zin om mee te doen?​

Een majestueus waterslot schittert opnieuw met de komst van Kerstmagie

Verscholen in een prachtig natuurgebied in Torhout ligt het indrukwekkende kasteel van Wynendaele. De locatie was in 2019 voor het eerst deel van de Kerstmagie-familie en met veel plezier zetten we ons magische reis er ook dit jaar voort!

Het Geheim van de Torenkamer

De prins en de prinses van het kasteel hebben een speciale verrassing voorbereid voor de Kerstman. Tijdens de kerstperiode komt hij namelijk altijd in het kasteel wonen. Dan zitten de prins en prinses altijd in het zonnige Spanje. Samen met alle elfjes organiseren ze een groot feest met alles erop en eraan! Onderweg naar de Kerstman kom je misschien wel enkele vreemde figuren tegen, maar volg hen zeker niet naar de torenkamer! Daar gebeuren allerlei rare dingen… 

WIJNENDALE

Kasteel de Wynendaele

Op luttele kilometers van de Torhoutse binnenstad vind je de historische waterburcht, het kasteel de Wynendaele, een uitstekend vertrekpunt voor een verkenning van de ruimere, bosrijke omgeving van het kasteel. Het gebouw is omgeven door maar liefst 180 ha aan natuurgebied.

Het was hier dat Maria van Bourgondië en haar paard galoppeerden, dat Keizer Karel de tijd doodde telkens zijn schip richting Spanje in Vlissingen op zich liet wachten en dat Leopold III de Koningskwestie inleidde. Ondanks al die vaderlandse geschiedenis blijft dit goed geconserveerde waterslot bovenal de thuis van de familie de Wynendaele. Het kasteel is doorheen het jaar te bezoeken als museum. Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van het kasteel.