Skip to content Skip to footer

De UZA-Foundation: baanbrekers in gezondheidszorg

De UZA foundation ondersteunt het grensverleggend onderzoek binnen het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Zij willen hun patiënten op de beste en meest innovatieve manier behandelen en bijstaan. In 2015 werd het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum (MKC) geopend. Een ziekenhuisvleugel speciaal voor de zorg voor moeders en kinderen. Hier staat de excellente en innovatieve zorg voor kinderen en voor hun moeders centraal. Het UZA is het eerste ziekenhuis in België dat specialisten gynaecologie, kindergeneeskunde en intensieve neonatale zorg zo dicht bij elkaar brengt. Het Moeder- en kindcentrum wil blijven innoveren en verder groeien. Jouw gift kan hun artsen en (zorg)medewerkers helpen om dit mogelijk te maken. 

Koningin Mathilde is actief patrones van het kinderziekenhuis en is nauw betrokken bij de ontwikkelingen – omdat ze vindt dat kinderen in moeilijke omstandigheden of kinderen met een (tijdelijke) beperking alle steun en aandacht verdienen. ‘Omdat elk kind belangrijk is’

 

Historalia zette dit jaar een samenwerking op poten met de UZA-Foundation. Producent Simon de Merode is al jarenlang actief als bestuurslid van de organisatie en heeft een hart voor al hun projecten. De zes meisjes van de Twinkelings zullen met hun CD-album heel actief het onderzoek naar en de ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor agressieve hersenkanker bij kinderen. De Foundation staat hier al zeer ver mee: eind 2020 zullen in een klinische studie de eerste patiëntjes behandeld worden. Maar een klinische studie duurt jaren, dus steun blijft belangrijk. “Het feit dat kinderen, kinderenhelpen is een fantastisch concept! We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze samenwerking” aldus Ann Verbeeck van de UZA Foundation.


Het album van de Twinkelings is vanaf 5 december te koop op alle Kerstmagie-kastelen

Neem een kijkje tijdens de selectie van de Twinkelings en kom meer te weten over het project