Skip to content Skip to footer

Bestelde ticket(s), blijft/blijven gewoon geldig voor de corresponderende dag in 2021. Je kan de nieuwe tickets downloaden met de mail die je van ons ontving, maar de barcode zal dezelfde zijn als op uw oorspronkelijke tickets. Je bent dus niet verplicht om dit te doen, maar om verwarring te vermijden, wordt het wordt wel geadviseerd.

Uw tickets worden automatisch omgeboekt naar de meest recent gekozen datum. Indien u wenst te wisselen naar de datum van uw oorspronkelijke bestelling, stuurt u best een mail naar info@historalia.be en wij proberen het mogelijke te doen.

Inderdaad, de kerstvakantie valt in 2021 pas na de kerstdagen. Hierdoor zullen we de voorstellingen op 20, 21 of 22 december 2021 die voor 17u00 vallen, annuleren. Indien u oorspronkelijk tickets had geboekt voor 21, 22 of 23 december 2020 voor een voorstelling voor 17u00, hebben wij reeds contact met u opgenomen om uw bestelling te verplaatsen.

Geen probleem. Als u voor een geannuleerde voorstelling in 2020 een of meerdere gratis kindertickets bestelde, blijven deze geldig voor kinderen die in 2021 5 jaar werden.

Deze vouchers blijven geldig tijdens uw bezoek in 2021. 

Een terugbetaling van uw bestelling kunnen wij u helaas niet aanbieden. Indien u meer informatie wenst over onze algemene voorwaarden die u reeds kon nalezen bij aankoop van uw tickets, kan u deze hier terugvinden. U leest er alles over annulatie van tickets in geval van technische problemen en/of overmacht. 

De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten.

Alle tickets worden aan de inkom gescand, dus gelieve ze zelf meenemen. Dat mag zowel uitgeprint als digitaal (smartphone, tablet,…). Mocht je alsnog je tickets vergeten zijn: geen zorgen! Onze stewards kunnen jouw bestelling altijd opzoeken in het scansysteem.

Jouw bubbel mag uit max. 8 personen bestaan. Kinderen tot en met 4 jaar worden hier niet bijgeteld. Als je tickets boekt voor een groep groter dan 8 personen, worden jullie aan de inkom in meerdere bubbels gesplitst.

Wij bekijken de voorstellingen per tijdslot. Per kwartier mogen er 2 bubbels naar binnen. Wanneer je met 2 of meerdere bubbels naar de voorstelling wil komen, kan je voor hetzelfde tijdslot tickets bestellen. Jullie worden dan op hetzelfde moment aan de inkom verwacht, beleven de voorstelling apart, maar volgen elkaar wel meteen op.

Indien je tickets bestelt voor minder dan 6 personen, kan het zijn dat een ander groepje bij jouw bubbel zal aansluiten. Dit wordt aan de inkom bepaald door onze hospitality crew. De kasteelzalen zijn ruim genoeg om altijd voldoende afstand te kunnen bewaren.

Je wordt verwacht op het uur dat op je ticket staat. Per kwartier vertrekken er 19 personen ofwel 2 bubbels druppelsgewijs in bubbels van max. 8 personen (kinderen tot en met 4 jaar niet inbegrepen) doorheen het kasteel.

Omdat de tours elkaar snel opvolgen vragen wij met nadruk om op tijd te komen. Mocht het toch voorvallen dat je te laat bent, proberen we altijd naar een oplossing te zoeken door je bij een andere groep te laten aansluiten. Let wel: dit kan enkel als een andere voorstelling nog voldoende plaatsen heeft. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij onmogelijk de maximumcapaciteit overschrijden.

Kinderen vanaf 5 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een standaardticket (14,95 euro). Kids van 4 jaar en jonger mogen op vertoon van hun (gratis) kinderticket en Kids-ID gratis naar binnen.

Ja, er zijn twee verschillende categorieën waaruit je kan kiezen als je tickets gaat bestellen: de standaardtickets (14,95 euro – voor iedereen van 5 jaar en ouder) en de kindertickets (gratis – voor iedereen van 4 jaar en jonger). Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij om ook voor de kleinsten dit gratis ticket te reserveren, zodat wij altijd weten hoeveel mensen zich in het kasteel bevinden.

Het kan zijn dat er op vertoon van de gratis kindertickets een leeftijdscontrole wordt gedaan. Indien je geen Kids-ID bij de hand hebt, zorg dan voor een ander geldig document dat de leeftijd kan aantonen.

Het verhaal speelt zich binnen af, in de zalen van het kasteel. Toch moet je altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de wandeling van de parking tot aan de inkom.

Dit verschilt van kasteel tot kasteel. Houd altijd rekening met een minimum van 10 minuten. Het kan zijn dat je minder lang onderweg bent. Zorg ervoor dat je goed op tijd vertrekt, zodat je in alle rust en comfort aan de magische reis kan beginnen.

Neen, omdat de wandeling binnen in de kastelen doorgaat, vragen wij vriendelijk om de viervoeters thuis te laten.

Absoluut. De parking bevindt zich altijd in de nabije omgeving van het kasteel zodat je nooit te ver moet wandelen. We raden wel altijd aan om goed op tijd te vertrekken.

Om het aantal personen zoveel mogelijk te beperken tijdens de tour, zal er dit jaar geen steward per groep meewandelen. Met iedere groep zal een ceremoniemeester de weg wijzen en je meenemen in het mysterie van de Twinkeling. Mocht er een probleem opduiken onderweg, zijn er altijd een aantal stewards stand by.

Enkel indien de COVID-19 maatregelen die in december gelden het toelaten, zullen wij een Winterbar organiseren waar je iets kan drinken en een hapje kan eten voor of na de voorstelling.

Neen, we vragen uitdrukkelijk geen eten of drinken mee te nemen tijdens de wandeling.

Wij vragen met nadruk om in de kastelen en tijdens de voorstelling geen foto’s te nemen of filmopnames te maken.

Helaas niet. Omdat je  doorheen alle verdiepen van de kastelen zal wandelen, kom je verschillende (draai)trappen tegen. Omdat we geen gebruik kunnen maken van een lift in deze historische gebouwen, kunnen we deze ervaring helaas niet aanbieden aan personen in een rolstoel.

Tijdens de wandeling kan je helaas de kinderwagen niet meenemen. Omdat je doorheen alle verdiepen van de kastelen zal wandelen, komen we verschillende (draai)trappen tegen. Je kan de kinderwagen wel veilig achterlaten aan de inkom.

Dit jaar zal in elk kasteel het gloednieuwe verhaal ‘De Nacht van de Twinkelings’ verteld worden. Het wordt een bijzondere voorstelling volledig aangepast aan de COVID-19 maatregelen en een echte magische belevenis voor jong en oud.