Skip to content Skip to footer

Mensen van wie de voorstelling (26/12) in 2021 is afgelast, hebben van ons een e-mail ontvangen met vouchers voor dit jaar 2022. U moet de vouchers één voor één coderen om een datum in 2022 te boeken. De bonnen blijven geldig tot het einde van Kerstmagie 2022 (t.e.m 23/12/2022).

Geen probleem. Als je voor een geannuleerde voorstelling in 2021 een of meerdere gratis kindertickets bestelde, blijven deze geldig voor kinderen die in 2022 5 jaar werden.

De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Alle tickets worden aan de inkom gescand, dus gelieve ze zelf meenemen. Dat mag zowel uitgeprint als digitaal (smartphone, tablet,…). Mocht je alsnog je tickets vergeten zijn: geen zorgen! Onze stewards kunnen jouw bestelling altijd opzoeken in het scansysteem.

Ieder kwartier vertrekt er een wandeling doorheen het kasteel. Het uur van aanvang vind je altijd terug op je ticket. Je kan je ticket laten scannen een kwartier voor aanvang. Stel: je hebt een ticket voor de voorstelling van 18u00, dan kan je vanaf 17u45 jouw ticket laten scannen door onze stewards. Om 18u15 vertrekt de volgende groep.

Omdat de tours elkaar snel opvolgen vragen wij met nadruk om op tijd te komen. Mocht het toch voorvallen dat je te laat bent, proberen we altijd naar een oplossing te zoeken door je bij een andere groep te laten aansluiten. Let wel: dit kan enkel als een andere voorstelling nog voldoende plaatsen heeft. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij onmogelijk de maximumcapaciteit overschrijden.

Kinderen vanaf 5 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een standaardticket (14,95 euro). Kids van 4 jaar en jonger mogen op vertoon van hun (gratis) kinderticket en Kids-ID gratis naar binnen.

Ja, er zijn twee verschillende categorieën waaruit je kan kiezen als je tickets gaat bestellen: de standaardtickets (15,95 euro – voor iedereen van 5 jaar en ouder) en de kindertickets (gratis – voor iedereen van 4 jaar en jonger). Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij om ook voor de kleinsten dit gratis ticket te reserveren, zodat wij altijd weten hoeveel mensen zich in het kasteel bevinden.

Het kan zijn dat er op vertoon van de gratis kindertickets een leeftijdscontrole wordt gedaan. Indien je geen Kids-ID bij de hand hebt, zorg dan voor een ander geldig document dat de leeftijd kan aantonen.

Het verhaal speelt zich vooral binnen af, in de zalen van het kasteel. Toch moet je altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de wandeling van de parking tot aan de inkom.

Dit verschilt van kasteel tot kasteel. Houd altijd rekening met een minimum van 10 minuten. Het kan zijn dat je minder lang onderweg bent. Zorg ervoor dat je goed op tijd vertrekt, zodat je in alle rust en comfort aan de magische reis kan beginnen.

Nee, omdat de wandeling binnen in de kastelen doorgaat, vragen wij vriendelijk om de viervoeters thuis te laten.

Absoluut. De parking bevindt zich altijd in de nabije omgeving van het kasteel zodat je nooit te ver moet wandelen. We raden wel altijd aan om goed op tijd te vertrekken.

Om het aantal personen zoveel mogelijk te beperken tijdens de voorstelling, zal er dit jaar een steward per groep meewandelen. Mocht er een probleem opduiken onderweg, zijn er altijd een aantal personen stand by en bereikbaar.

Ja, dit jaar staat de Winter Bar tot uw beschikking voor of na de voorstelling. U kunt eten en genieten van een warm drankje met uw vrienden en familie. De Winter Bar is voor iedereen toegankelijk, met of zonder ticket.

Neen, we vragen uitdrukkelijk geen eten of drinken mee te nemen tijdens de wandeling.

Wij vragen met nadruk om in de kastelen en tijdens de voorstelling geen foto’s te nemen.

Helaas niet. Omdat je  doorheen alle verdiepen van de kastelen zal wandelen, kom je verschillende (draai)trappen tegen. Omdat we geen gebruik kunnen maken van een lift in deze historische gebouwen, kunnen we deze ervaring helaas niet aanbieden aan personen in een rolstoel.

Tijdens de wandeling kan je helaas de kinderwagen niet meenemen. Omdat je doorheen alle verdiepen van de kastelen zal wandelen, komen we verschillende (draai)trappen tegen. Je kan de kinderwagen wel veilig achterlaten aan de inkom.

Dit jaar zal Kerstmagie uitzonderlijk zonder acteurs gebracht worden, maar we zoeken altijd enthousiastelingen om het back stage team van Kerstmagie te versterken. Je vindt per kasteel een online formulier om je in te schrijven voor de crew. 

Ja. Dit jaar zal in elk kasteel het gloednieuwe verhaal ‘Kerstmagie op zijn kop’ verteld worden. 

UPDATE 18/01/2022

« Voor alle mensen die een ticket voor Kerstmagie geboekt hebben voor zondag 26 december,
We zullen met jullie contact opnemen om uw vouchers voor Kerstmagie 2022 te bezorgen.

Historalia »