Skip to content Skip to footer

De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.

Alle tickets worden aan de inkom gescand, dus gelieve ze zelf meenemen. Dat mag zowel uitgeprint als digitaal (smartphone, tablet,…). Mocht u alsnog uw tickets vergeten zijn: geen zorgen! Onze stewards kunnen uw bestelling altijd opzoeken in het scansysteem.

Ieder kwartier vertrekt er een wandeling doorheen het kasteel. Het uur van aanvang vind u altijd terug op uw ticket. U kan uw ticket ten vroegste een kwartier voor aanvang laten scannen. Stel: je hebt een ticket voor de voorstelling van 18u00, dan kan u vanaf 17u45 jouw ticket laten scannen door onze stewards. Om 18u15 vertrekt de volgende groep.
Omdat de voorstellingen elkaar snel opvolgen vragen wij met aandrang om op tijd te komen. Mocht het toch voorvallen dat u te laat bent, proberen we altijd naar een oplossing te zoeken door u bij een andere groep te laten aansluiten. Let wel: dit kan enkel als een andere voorstelling nog voldoende plaatsen heeft. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij onmogelijk de maximumcapaciteit overschrijden.

Kinderen vanaf 5 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een standaardticket. Kinderen van 4 jaar en jonger mogen op vertoon van hun (gratis) kinderticket en Kids-ID gratis naar binnen.

Ja, er zijn twee verschillende categorieën waaruit u kan kiezen als uw tickets gaat bestellen: de standaardtickets (voor iedereen vanaf 5 jaar) en de kindertickets (gratis – voor iedereen tot 4 jaar). Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij om ook voor de kleinsten dit gratis ticket te reserveren, zodat wij altijd weten hoeveel mensen zich in het kasteel bevinden.

Het kan zijn dat er op vertoon van de gratis kindertickets een leeftijdscontrole wordt gedaan. Indien je geen Kids-ID bij de hand hebt, zorg dan voor een ander geldig document dat de leeftijd kan aantonen.

Het verhaal speelt zich vooral binnen af, in de zalen van het kasteel. Toch moet u altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de wandeling van de parking tot aan de inkom.

Dit verschilt van kasteel tot kasteel. Houd altijd rekening met een minimum van 10 minuten. Het kan zijn dat u minder lang onderweg bent. Zorg ervoor dat u goed op tijd vertrekt, zodat u in alle rust en comfort aan de magische reis kan beginnen.

Nee, omdat de wandeling binnen in de kastelen doorgaat, vragen wij vriendelijk om de viervoeters thuis te laten.

Absoluut. De parking bevindt zich altijd in de nabije omgeving van het kasteel zodat u nooit te ver moet wandelen. We raden wel altijd aan om goed op tijd te vertrekken.

Elke groep wordt begeleid door een steward tijdens de hele tocht door het kasteel. Mocht er een probleem opduiken onderweg, zijn er altijd een aantal personen stand-by en bereikbaar.

Ja, dit jaar staat de Winter Bar tot uw beschikking voor of na de voorstelling. U kunt eten en genieten van een warm drankje met uw vrienden en familie. De Winter Bar is voor iedereen toegankelijk, met of zonder ticket.

Neen, we vragen uitdrukkelijk geen eten of drinken mee te nemen tijdens de wandeling.

Wij vragen met nadruk om in de kastelen en tijdens de voorstelling geen foto’s te nemen.

Helaas niet. Omdat u doorheen alle verdiepen van de kastelen zal wandelen, komt u ook verschillende (draai)trappen tegen. Omdat we geen gebruik kunnen maken van een lift in deze historische gebouwen, kunnen we deze ervaring helaas niet aanbieden aan personen in een rolstoel.

Tijdens de wandeling kan u helaas de kinderwagen niet meenemen. Omdat u doorheen alle verdiepen van de kastelen zal wandelen, komen we verschillende (draai)trappen tegen. U kan de kinderwagen wel veilig achterlaten aan de inkom.

We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen om de acteursploeg of het backstage team van Kerstmagie te versterken. U vindt per kasteel een online formulier om u in te schrijven voor de cast en crew op onze website.

Dit jaar zal in elk kasteel het gloednieuwe verhaal ‘Kerstmagie en de vijf zintuigen’ verteld worden.