Skip to content Skip to footer

De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Alle tickets worden aan de inkom gescand, dus gelieve ze zelf meenemen. Dat mag zowel uitgeprint als digitaal (smartphone, tablet,…). Mocht je alsnog je tickets vergeten zijn: geen zorgen! Onze stewards kunnen jouw bestelling altijd opzoeken in het scansysteem.

Ieder kwartier vertrekt er een wandeling doorheen het kasteel. Het uur van aanvang vind je altijd terug op je ticket. Je kan je ticket laten scannen een kwartier voor aanvang. Stel: je hebt een ticket voor de voorstelling van 18u00, dan kan je vanaf 17u45 jouw ticket laten scannen door onze stewards. Om 18u15 vertrekt de volgende groep.

Omdat de tours elkaar snel opvolgen vragen wij met nadruk om op tijd te komen. Mocht het toch voorvallen dat je te laat bent, proberen we altijd naar een oplossing te zoeken door je bij een andere groep te laten aansluiten. Let wel: dit kan enkel als een andere voorstelling nog voldoende plaatsen heeft. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij onmogelijk de maximumcapaciteit overschrijden.

Kinderen vanaf 5 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een standaardticket (14,95 euro). Kids van 4 jaar en jonger mogen op vertoon van hun (gratis) kinderticket en Kids-ID gratis naar binnen.

Ja, er zijn twee verschillende categorieën waaruit je kan kiezen als je tickets gaat bestellen: de standaardtickets (14,95 euro – voor iedereen van 5 jaar en ouder) en de kindertickets (gratis – voor iedereen van 4 jaar en jonger). Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij om ook voor de kleinsten dit gratis ticket te reserveren, zodat wij altijd weten hoeveel mensen zich in het kasteel bevinden.

Het kan zijn dat er op vertoon van de gratis kindertickets een leeftijdscontrole wordt gedaan. Indien je geen Kids-ID bij de hand hebt, zorg dan voor een ander geldig document dat de leeftijd kan aantonen.

Het verhaal speelt zich vooral binnen af, in de zalen van het kasteel. Toch moet je altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de wandeling van de parking tot aan de inkom.

Dit verschilt van kasteel tot kasteel. Houd altijd rekening met een minimum van 10 minuten. Het kan zijn dat je minder lang onderweg bent. Zorg ervoor dat je goed op tijd vertrekt, zodat je in alle rust en comfort aan de magische reis kan beginnen.

Neen, omdat de wandeling voornamelijk binnen in de kastelen doorgaat, vragen wij vriendelijk om de viervoeters thuis te laten.

Absoluut. De parking bevindt zich altijd in de nabije omgeving van het kasteel zodat je nooit te ver moet wandelen. We raden wel altijd aan om goed op tijd te vertrekken.

Het zijn onze kerstfiguurtjes die je doorheen het prachtige kasteel zullen leiden. Achteraan de groep loopt altijd een steward die aanspreekbaar is voor mocht er een probleem opduiken.

Zeker weten! In onze gezellige winterbar kan je voor of na de voorstelling terecht voor een lekker winters hapje of drankje. Leuk weetje: ook zonder tickets voor de voorstelling kan je hier vertoeven met je vrienden en familie!

Neen, we vragen uitdrukkelijk om al dat lekkers van de winterbar achter te laten vooraleer je aan de wandeling begint.

Wij vragen met nadruk om in de kastelen en tijdens de voorstelling geen foto’s te nemen.

Helaas niet. Omdat we ons doorheen alle verdiepen van de kastelen begeven, komen we verschillende (draai)trappen tegen. Omdat we geen gebruik kunnen maken van een lift in deze historische gebouwen, kunnen we deze ervaring helaas niet aanbieden aan personen in een rolstoel.

Tijdens de wandeling kan je helaas de kinderwagen niet meenemen. Omdat we ons doorheen alle verdiepen van de kastelen begeven, komen we verschillende (draai)trappen tegen. Je kan de kinderwagen wel veilig achterlaten aan de inkom.

Voorlopig hebben we geen audities gepland, maar we zoeken altijd enthousiastelingen om de gezellige back stage teams te versterken. Hou hiervoor de website goed in de gaten of stuur een mailtje naar info@historalia.be indien je hier meer informatie over wilt.

Om dit te vermijden check je best even de pagina van het kasteel dat je wil bezoeken op onze website. Daar vind je telkens het verhaal terug dat dit jaar zal gespeeld worden.