Skip to content Skip to footer

Kerstmagie gaat door en stelt jouw gezondheid voorop

Tijdens je bezoek aan Kerstmagie, stelt Historalia al het nodige in het werk om jouw veiligheid te garanderen. Graag zetten we op een rijtje hoe we jou tijdens Kerstmagie in alle veiligheid kunnen ontvangen samen met jouw bubbel.

Kerstmagie koos voor een nieuw, corona-proof concept

Het nieuwe, kleinschalige concept van Kerstmagie laat ons toe om in kleine groepen en bubbels te werken. Per kwartier laten we druppelsgewijs 19 personen binnen (maximum 16 standaardtickets toe en maximum 3 kindertickets). Elke bubbel mag uit max. 6 personen bestaan. Kinderen tot en met 4 jaar worden hier niet bijgeteld, dus het gaat over max. 6 standaardtickets per bubbel.

Als je tickets boekt voor een groep groter dan 6 personen, worden jullie aan de inkom in meerdere bubbels gesplitst. Indien je tickets bestelt voor minder dan 4 personen, kan het zijn dat een ander groepje bij jouw bubbel zal aansluiten. Dit wordt aan de inkom bepaald door onze hospitality crew. De kasteelzalen zijn meer dan ruim genoeg om altijd voldoende afstand te kunnen bewaren. We kunnen zelfs meer ruimte per bubbel voorzien dan momenteel in de protocollen verplicht wordt.

Er gaan dus nooit meer dan 8 personen met een standaardticket tegelijkertijd naar binnen. Daarnaast zullen we dit jaar zonder acteurs spelen om interactie met hen te vermijden. Het nieuwe concept zal bol staan van spectaculaire technische effecten, een spannend verhaal vol van mysterieuze interactieve opdrachten. Je beweegt je doorheen het kasteel volgens een one-way route en zo kom je in het kasteel nooit in contact met andere groepen. Wanneer je een bubbel hebt die kleiner is dan 4 personen, kan het zijn dat er een andere (kleine) bubbel aansluit. Ook in dit geval is het perfect mogelijk om altijd 1,5 meter afstand te bewaren.

Elke Kerstmagie-locatie krijgt groen licht van het COVID Event Risk Model

Het COVID Event Risk Model werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Met veel zorg werd dit model voor elke Kerstmagie-locatie bestudeerd en ingevuld met een unaniem resultaat: groen licht. Wij blijven deze scan uiteraard opvolgen iedere keer er nieuwe maatregelen bekend zijn.

We nemen de nodige veiligheidsmaatregelen tijdens je bezoek

  • Iedereen boven de 12 jaar draagt verplicht een mondmasker tijdens zijn/haar bezoek aan Kerstmagie. We vragen uitdrukkelijk om je eigen mondmasker mee te nemen. Aan de inkom zullen extra maskers voorzien worden. 
  • Wij rekenen er op dat iedereen die ziektesymptomen vertoont, niet naar het event komt. Voor de zekerheid zullen wij toestellen voorzien die de lichaamstemperatuur opmeten. Wie ziek is, kan Kerstmagie niet bezoeken. 
  • Er zal ontsmettende gel aanwezig zijn. Wij vragen om bij aankomst, bij vertrek en voor en na het gebruik van het toilet je handen te ontsmetten.
  • Wij zien erop toe dat deurklinken en ander veel gebruikt materiaal regelmatig ontsmet worden.
  • We zorgen voor voldoende verluchting in alle ruimtes.
  • Wij vragen aan iedereen om altijd zoveel mogelijk afstand te houden.

Contactopsporing

Aan iedereen die een ticket koopt, wordt na het betaalproces gevraagd om individuele namen toe te kennen aan elk ticket. Daarnaast bezitten wij ook van elke klant een telefoonnummer en een adres om aan contactopsporing te kunnen doen in het geval van besmetting met het virus tijdens het event