Skip to content Skip to footer

Kerstmagie stelt jouw gezondheid voorop

Tijdens je bezoek aan Kerstmagie, stelt Historalia al het nodige in het werk om jouw veiligheid te garanderen. Graag zetten we op een rijtje hoe we jou tijdens Kerstmagie in alle veiligheid kunnen ontvangen samen met jouw bubbel.

Kerstmagie koos voor een nieuw, corona-proof concept

Het nieuwe, kleinschalige concept van Kerstmagie laat ons toe om in kleine groepen en bubbels te werken. Per kwartier laten we druppelsgewijs 19 personen binnen (maximum 16 standaardtickets toe en maximum 3 kindertickets). Er gaan nooit meer dan 8 personen tegelijkertijd naar binnen. Daarnaast zullen we dit jaar zonder acteurs spelen om interactie met hen te vermijden. Het nieuwe concept zal bol staan van spectaculaire technische effecten, een spannend verhaal vol van mysterieuze interactieve opdrachten. Je beweegt je doorheen het kasteel volgens een one-way route en zo kom je in het kasteel nooit in contact met andere groepen.

Elke Kerstmagie-locatie krijgt groen licht van het COVID Event Risk Model

Het COVID Event Risk Model werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Met veel zorg werd dit model voor elke Kerstmagie-locatie bestudeerd en ingevuld met een unaniem resultaat: groen licht. Wij blijven deze scan uiteraard opvolgen iedere keer er nieuwe maatregelen bekend zijn.

We nemen de nodige veiligheidsmaatregelen tijdens je bezoek

  • Iedereen boven de 12 jaar draagt verplicht een mondmasker tijdens zijn/haar bezoek aan Kerstmagie. We vragen uitdrukkelijk om je eigen mondmasker mee te nemen. Aan de inkom zullen extra maskers voorzien worden. 
  • Wij rekenen er op dat iedereen die ziektesymptomen vertoont, niet naar het event komt. Voor de zekerheid zullen wij toestellen voorzien die de lichaamstemperatuur opmeten. Wie ziek is, kan Kerstmagie niet bezoeken. 
  • Er zal ontsmettende gel aanwezig zijn. Wij vragen om bij aankomst, bij vertrek en voor en na het gebruik van het toilet je handen te ontsmetten.
  • Wij zien erop toe dat deurklinken en ander veel gebruikt materiaal regelmatig ontsmet worden.
  • We zorgen voor voldoende verluchting in alle ruimtes.
  • Wij vragen aan iedereen om je zoveel mogelijk afstand te houden.

Een jong publiek

Tijdens Kerstmagie verwelkomen wij in het bijzonder de kleinsten onder ons. Het event is een echte familie-gebeurtenis en focust zich vooral op de kinderen. Dat zorgt ervoor dat het grootste deel van onze bezoekers zich niet in een risicogroep bevindt.

Contactopsporing

Aan iedereen die een ticket koopt, wordt na het betaalproces gevraagd om individuele namen toe te kennen aan elk ticket. Daarnaast bezitten wij ook van elke klant een telefoonnummer en een adres om aan contactopsporing te kunnen doen in het geval van besmetting met het virus tijdens het event.