Skip to content Skip to footer

Huldenberg - Vlaams-Brabant

Het Kasteel van Huldenberg in Vlaams-Brabant

In 2021 deed Kerstmagie voor het eerst haar intrede in de provincie Vlaams-Brabant. Het kasteel van Huldenberg zal in de gelijknamige gemeente haar deuren openen en opleven tijdens Kerstmagie. Dankzij de toevoeging van deze magnifieke locatie, kan je Kerstmagie vanaf 2021 bezoeken in alle Vlaamse provincies

«Ik ben zeer enthousiast over Kerstmagie. Sinds 1996 woon ik in het kasteel samen met mijn vrouw en twee kinderen. Een van onze wensen was om dit kasteel terug tot leven te brengen. Ik denk dat deze droom zal worden gerealiseerd dankzij Kerstmagie. Ik hoop dat mensen hiermee zullen beseffen wat het leven in een kasteel betekent. Het is een eeuwigdurende bezigheid met veel zorgen, maar die worden door dit soort initiatieven onderbroken door momenten van puur genot.»

Louis de Limburg Stirum
Kasteelheer

Kasteel Huldenberg1

Kasteel van Huldenberg

Het kasteel van Huldenberg is een plek met een verhaal. Oorspronkelijk was er sprake van een middeleeuwse burcht. Deze werd afgebroken in het begin van de 19de eeuw. Kort nadien werd er een volledig nieuw kasteel gebouwd. Helaas brandde een gedeelte van dit gebouw 28 jaar later. In de achtergevel van het kasteel zijn nog delen van de oude muur uit de 16e eeuw te zien, onder andere enkele oude vensters die dicht gemetst zijn. Later werd het huidige kasteel in neoclassistische stijl heropgebouwd. Het eigendom van de grafelijke familie de Limburg Stirum is normaal gezien niet toegankelijk voor publiek. Kerstmagie is dus een unieke kans dit prachtig stukje erfgoed ook binnenin te bewonderen.

KERSTMAGIE IS TERUG MET EEN NIEUW VERHAAL!

Dit jaar is Kerstmagie terug met een nieuw verhaal en live acteurs!

Kies snel uw kasteel waar jong en oud kunnen genieten van deze nieuwe en spectaculaire ervaring!