Skip to content Skip to footer

Voor het 6de jaar op rij brengt Historalia historische kastelen tot leven met Vlaanderens meest betoverende theaterwandeling, Kerstmagie. Naast de voorstellingen en een bijhorend kinderboek dat elke editie wordt uitgegeven, introduceert Kerstmagie dit jaar ‘De Twinkelings zingen Kerstmagie’, een muziekgroep bestaande uit zes kinderen tussen 8 en 15 jaar die samen een album zullen opnemen met 10 bekende kerstliedjes. Het doel? Een hart onder de riem van de UZA Foundation steken door de integrale winst te schenken aan hun organisatie en zo het onderzoek naar kinderkanker te steunen. Het Twinkelings-album zal dit najaar te koop zijn op de zes Kerstmagie-kastelen.

De idee voor dit bijzondere project ontstond in de moeilijke periode die het coronavirus teweegbracht, in het bijzonder voor de gezondheidssector. Historalia producent Simon de Merode is bestuurslid van de UZA Foundation. ,,De moeilijke maanden waarin we leven benadrukken het belang van toegepast onderzoek in de gezondheidssector. Met het Twinkelings-project probeer ik de tijd die ik besteed aan mijn rol als bestuurslid van de UZA Foundation te verbinden aan mijn functie als producent van live entertainmentshows, vooral die voor kinderen. Dit concept leek mij de uitgelezen kans om cultuur medisch onderzoek vooruit te laten helpen” aldus Simon de Merode.

Dit concept leek mij de uitgelezen kans om cultuur in te zetten als een hulpmiddel voor medisch onderzoek.

Simon de Merode (producent Historalia)

De UZA Foundation ondersteunt het grensverleggend onderzoek binnen het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Wij willen onze patiënten op de beste en meest innovatieve manier behandelen en bijstaan” vertelt Tamar van den Broek van de UZA Foundation. ,,De winst van Historalia gaat volledig naar het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum in het UZA. Dit kinderziekenhuis viert dat dit jaar haar 5de verjaardag!  Koningin Mathilde is actief patrones van het kinderziekenhuis en is nauw betrokken bij de ontwikkelingen – omdat ze vindt dat kinderen in moeilijke omstandigheden of kinderen met een (tijdelijke) beperking alle steun en aandacht verdienen, omdat elk kind belangrijk is.”

Het feit dat kinderen, kinderen helpen is een fantastisch concept! We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze samenwerking. De winst van de actie wordt specifiek ingezet voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor agressieve hersenkanker bij kinderen. We staan hiermee al ver: eind dit jaar zullen in een klinische studie de eerste patiëntjes behandeld worden. Maar een klinische studie duurt jaren, dus steun blijft belangrijk” vult collega Ann Verbeeck aan.

Het feit dat kinderen, kinderen helpen is een fantastisch concept! We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze samenwerking. 

Ann Verbeeck (UZA Foundation)

Meer weten over de activiteiten van UZA Foundation? Neem zeker een kijkje op hun website!

KERSTMAGIE IS TERUG MET EEN NIEUW VERHAAL!

Dit jaar is Kerstmagie terug met een nieuw verhaal en live acteurs!

Kies snel uw kasteel waar jong en oud kunnen genieten van deze nieuwe en spectaculaire ervaring!